O klubie

O klubie

Aktualności - Przepisy...


20 marca 2020

OREO

 

Spód:

200g zmielonych migdałow

2 łyżki kakao, miodu i oleju kokosowego.

Wszystko mieszamy i wysypujemy na blaszke, mokrą ręką uklepujemy spód tak aby nie był sypki ????

Masa to mascarpone 500g (ale śmiało można dać 250) i puszka mleka kokosowego (stała część) do tego wiórka kokosowe i miód wedle uznania. Można użyć samego mleka kokosowego

Wierzch posypałam kakaem i markizami oreo

 

 

KINDER BUENO

 

Blat:
3 jajka
3 lyzki maki ryzowej

2 lyzki maki ziemniaczanej
Od4obina proszku do pieczenia
Bialka ubijam na sztywna piane stopniowo dodaje zoltka, make i proszek.

Zrobilam 2 blaty z czego jeden przekroilam na pol. Biszkopty namaczam kawa ????

Masa biała: 2 mleczka kokoswe (stała, biała część) myślę, że okolo szklanki zmielonych orzechów 2 łyżki miodu

Masa czarna: 2 lyzki oleju kokosowego, lyzka kakao odrobina miodu

Wierzch : mleczko kokosowe z dodatkiem migdałow i miodu oraz k8nder bueno.

Wykonanie: Na spód układamy jeden duzy blat na niego 1/3 białej masy oraz mase czarną nakładamy połowę blatu znow masa biała, blat, masa biała wykańczamy masą z migdałami, układamy kindery polewamy czekoladą lub olejem kokosowym zmieszanym z kakao 
Smacznego